Ati observat probabil, ca masinile electrice incep sa devina o alegere tot mai populara in ziua de astazi. Iar asta se datoreaza multiplelor avantaje pe care acestea le ofera. Drept urmare, la Redac ne aliniem si noi tendintelor moderne si avem in gama noastra de masini Nissan Leaf, o alegere excelenta pentru cei care isi doresc o masina inteligenta si, in acelasi timp, destul de economica. Insa, inainte de a discuta despre Nissan Leaf, este timpul sa vorbim putin despre masini electrice, in general.

Masini electrice – avantaje de care sa tii cont cand alegi o masina electrica

Masinile electrice sunt moderne si noi, fiind considerate de unii cumparatori o adevarate „revolutie pe patru roti”. Insa, ele inseamna mai mult decat atat. Masinile electrice inseamna un grad de poluare foarte scazut. Astfel, motorul electric al acestora este mult mai putin poluant decat in cazul motoarelor termice. Si productia de energie electrica detemina un grad de poluare, insa acesta este considerabil mai redus.

Un alt avantaj este eficienta motoarelor electrice. Astfel, motoarele electrice au o eficienta care ajunge la 90%, aceasta fiind superioara celor pe motorina, benzina sau gaz. Iar daca va intrebati cui se datoreaza eficienta, va spunem noi: majoritatea componentelor care sunt folosite pentru a produce, stoca si distribui aceasta energie se dovedesc mult mai eficiente.

Bateria masinilor electrice. Referitor la aceasta, nu putem spune decat ca eficienta acestora a inceput sa fie din ce in ce mai mare. Iar in ceea ce priveste o masina precum Renault Zoe, avem numai cuvinte de lauda. Aceasta vine cu o autonomie de 300 km, astfel incat sa nu fii stresat atunci cand pleci la drum.

Si bineinteles, ultimul, dar nu cel din urma aspect pe care ne dorim sa-l evidentiem, este cel legat de emisii. Avand in vedere cat de poluat este mediul inconjurator, o masina electrica este mai mult decat bine venita.