Pentru ca ultimele luni din an sunt cele in care se schimba anvelopele, am considerat necesar sa aducem cateva lamuriri cu privire la acestea. Astfel, in acest articol facem o trecere in revista rapida a tipurilor de pneuri, astfel incat cei care urmaresc postarile noastre de pe Facebook sa inteleaga diferenta dintre tipurile de anvelope, precum si motivul pentru care schimbare lor este obligatorie.

Anvelope de iarna

Nu se schimba odata cu anotimpul, ci odata cu temperaturile. Astfel, daca ninge in noimebrie, asa cum s-a intamplat anul acesta, legislatia din Romania spune ca este necesar sa inlocuiesti anvelopele de vara cu cele de iarna. Iar asta pentru ca cele de vara nu mai sunt la fel de eficiente, nepermitand soferului sa aiba un control deplin asupra autoturismului pe care il conduce.

Pe langa asta, conform legislatiei in vigoare, este timpul sa trecem la anvelope de iarna atunci cand temperaturile scad constant sub 7 grade.

Totodata, trebuie tinut cont de faptul ca anvelopele determina personalitatea si performanta masinii. Insa, pentru ca acest lucru sa fie realizat, trebuie neaparat ca anvelopele sa fie identice. Iar daca se intampla ca pneurile din fata sau din spate sa nu se potriveasca, vei simti cum pierzi controlul masinii respective. Astfel, spatele sau fata masinii vor deveni zone „cu probleme” care vor raspunde mai greu comenzilor.

Anvelope de vara

Anvelopele de vara sunt concepute special pentru a rula pe un carosabil umed si uscat, in conditii de maxima siguranta, atunci cand temperaturile depasesc 7 grade Celsius. Acestea contin o serie de compusi care le permit o aderenta buna doar in aceste conditii.

Anvelope pentru toate anotimpurile – all season

Acestea sunt potrivite pentru toate anotimpurile, in Europa fiind asemanatoare cu cele de iarna in ceea ce priveste franarea uscata, longevitatea, dar si eficienta consumului de combustibil. Acestea sunt ideale pentru cei care se confrunta care se confrunta cu schimbari bruste de temperatura si cu o vreme foarte capricioasa. In ultima vreme si la noi, in Romania foarte multe persoane au ales sa achizitioneze anvelope all season.