Grija pentru caroseria masinii trebuie sa fie si ea o preocupare permanenta pentru cei care vor sa aiba grija de masina lor si sa o faca sa arate impecabil vrme emai indelungata. Insa, in cazul in care apar daune sau deteriorari ale caroserie, soferii trebuie sa fie pregatiti si sa ia masuri. Acest lucru este cu atat mai important cu cat daunele apar fara a fi vina soferului respectiv. Si iata care sunt cauzele cele mai frecvente care duc la deteriorarea caroseriei automobilului tau si cum le poti face fata.

Vremea neprietenoasa

Caroseria masinii + vreme neprietenoasa = not love. Iar daca te numeri printre cei care nu sunt fericitii posesori ai un garaj, atunci vremea rea s-ar putea sa-ti cam dea batai de cap. Astfel, razele soarelui, ploaia, grindina si umezeala nu fac altceva decat sa provoace aparitiei coroziunii si a stratului de rugina. Si fii atent! Acestea se pot gasi in zone mai putin accesibile precum partea de sub masina.

Iar daca se intampla sa observi mici defecte precum petele de rugina (ce par initial inofensive), vopseaua sarita sau parti ale masinii decolorate, expertii recomanda sa te ocupi de ele intr-un stadiu incipient. In primul rand nu platesti mult, iar in al doilea rand, o masina noua (sau mai veche) merita sa arate impecabil.

Asa ca lasa-ma sa vad cum arata caroseria masinii tale, ca sa-ti spun cine esti!

Iar solutia este sa o protejezi cat poti de mult. De exemplu, cauta locuri umbrite/ adapostite pentru a te expune cat mai putin conditiilor meteo nefavorabile. O alta idee buna sunt si husele care acopera caroseria. Acestea nu sunt foarte costisitoare si pot fi folosite mai ales atunci cand alegi sa oferi o perioada de repaus mai indelunga autovehiculului.

caroserie masina

caroserie masina

Zgarieturile

Din pacate, control deplin asupra acestora nu putem avea. Indiferent cat de mult ne straduim, ceilalti soferi nu sunt la fel de atenti la detalii. Vestea buna este ca zgarieturile fine pot fi rezolvate cu un polish. Insa, cele proeminente au nevoie de kituri de umplere si chiar un strat nou de vopsea.

Loviturile de caroserie

Daca iti da inima in loc cand iesi din supermarket si constati ca ai ales sa parchezi langa un sofer neatent, trebuie sa te pregatesti temeinic pentru lovirile de caroserie. Acestea apar la nivelul caroseriei si pot fi rezolvate imediat daca duci masina la reparat. Iar o lovitura mica poate fi usor corectata de catre specialisti cu ajutorul unor proceduri specifice. Lucrurile sunt cu atat mai simple cu cat vopseaua nu este afectata. Unele dintre ele necesita umplerea corespunzatoare a gaurii din caroserie, iar apoi nivelarea vopselei.

Ciocnirile

Acestea reprezinta adevaratele probleme pentru care trebuie sa-ti faci griji si sa le eviti pe cat posil. Iar asta pentru ca implica resurse financiare destul de mari. Pe langa asta, ciocnirile care aparent au afectat doar caroseria pot ascunde probleme mai grave ale caroseriei.