Se apropie sezonul de iarna si odata cu el inlocuirea anvelopelor de vara cu cele de iarna – un aspect important pentru toti conducatorii auto. Si nu doar pentru ca legislatia in vigoare prevede acest lucru, ci si pentru ca este absolut necesar pentru buna functionare a masinii lor. Astfel, am ales ca in acest articol de pe blogul nostru sa tratam subiectul anvelope de iarna – un subiect de actualitate. Totodata, ne dorim ca prin informatiile pe care le publicam aici sa aducem lamuriri utilizatorilor nostri.

Anvelope iarna – sa clarificam cateva lucruri referitoare la acestea

Achizitionarea unui set de avelope de iarna trebuie sa se realizeze din timp. Insa, schimbarea lor nu tine cont de data calendaristica, ci de temperatura de afara.
Conform legislatiei in vigoare, anvelopele de iarna se monteaza atunci cand temperatura scade constant sub 7 grade Celsius. De regula, acest lucru se intampla dupa jumatatea lunii octombrie. Insa, avand in vedere cat ce capricios a fost acest an, este imposibil sa facem astfel de afirmatii.

Care este diferenta dintre anvelope de iarna si anvelope de vara?

Diferenta este simpla. In comparatie cu anvelopele de vara, cele de iarna detin compusi de cauciuc care reusesc sa ramana moi, chiar daca temperaturile sunt joase. Dincolo de asta, ele au o sculptura canelata, fapt care asigura o performanta optima in conditii de frig.

Service Redac

Service Redac

Sfaturi pentru a alege cele mai bune anvelope de iarna

• Tineti cont de modelul de masina pe care il aveti. Astfel, luati in considerare absolut toate detaliile: brandul auto, gama, motorul si anul fabricatiei.
• Tineti cont de marimea rotilor. Acestea contin indici precum: latime, inaltime, diametru, sarcina si viteza, indicii fara de care va va fi foarte dificil sa identificati anvelopele potrivite.
• Folositi informatiile pe care le gasiti in mediul online. Sunt producatori de anvelope care va permit sa identificati online tipul de anvelope de iarna potrivite pentru masina dumneavoastra. Si tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti datele referitoare la modul de masina din dotare.

Ce facem cu anvelopele de vara?

Problema lipsei de spatiu este una destul de frecventa. Pentru ca da, nimanui nu-i place sa-si aseze anvelopele pe balcon sau in orice alta parte a locuintei. Iar daca se intampla ca apartamentul sau casa voastra sa fie destul de modesta din punct de vedere al spatiului, subiectul anvelope de iarna sau anvelope de vara devine unul cu adevarat deranjant.
Insa, din fericire, exista solutii.

Redac ofera serviciul de hotel anvelope si pune la dispozitia utilizatorilor sai spatii de depozitare generoase pentru anvelopele de vara, pe tot parcusul iernii si invers. Practic, am putea spune ca servicul nostru va sta la dispozitie pe tot parcusul anului.

Oferta anvelope

Oferta anvelope

Garantam siguranta si incredere in ceea ce priveste pastrarea anvelopelor, astfel incat dumneavoastra sa va puteti simti complet in siguranta.
Acestea fiind zise, va asteptam la showroomul Redac pentru a afla toate detaliile referitoare la serviciul nostru.