Cu gandul la vacanta? Si nooi! Si vremea. Si posibil si mare parte dintre cei care sunt in jurul nostru. Dar inainte de a a pleca la drum, va invitam, ca de obicei, sa aruncati o privire asupra acestui articol pe care l-am pregatit pentru voi. Drept urmare, pentru ca planurile sunt multe, propunem sa discutam despre cum sa pregatim masina pentru vacanta, luand in considerare toate aspectele.

Cum sa pregatim masina pentru vacanta – lista scurta de recomandari

Control general

O revizie tehnica, fie ea scurta, realizata la un service profesionist, nu este deloc o idee rea inainte de vacanta. Ci este o modalitate de a sta linistit/a. Cu atat mai mult cu cat masina este veche de mai bine de 5 ani.

Pneuri – de verificat inainte de a pleca in concediu

Pneurile sau anvelopele au nevoie de o verificare temeinica pentru vacanta. Asa ca acestea trebuie umflate.

In cazul in care nu stiai, presiunea scazuta determina acumulare de caldura suplimentara, iar acest lucru poate cauza inclusiv o explozie. Cu atat mai mult cu cat este posibil sa circuli cu viteza mare pe autostrada.

Filtru de aer – de verificat inainte de a pleca in concediu

Tot din categoria cum sa pregatim masina pentru vacanta, un detaliu important este cel legat de filtru de aer. Daca acesta este infundat, va determina o crestere a consumului de carburant.

Asa ca poate profiti de perioada de concediu si te apuci sa-l cureti sau sa-l schimbi. Costurile implicate de acest proces nu sunt mari, asa ca nu mai are niciun rost sa amani.

Nu uita de roata de rezerva

Roata de rezerva trebuie sa fie complet umflata, pentru situatia in care se intampla ca una dintre anvelope sa cedeze.

De asemenea, o situatie destul de frecventa atunci cand vine vorba de schimbarea rotii este ca se poate intampla sa nu ai in portbagaj tot ce ai nevoie. Asa ca nu doar roata de rezerva trebuie sa fie prezenta, ci si cricul pentru a o putea schimba.

cum sa pregatim masina de vacanta

cum sa pregatim masina de vacanta

Lichidul de racire

Daca te indrepti spre o zona calda (sau poate chiar fierbinte) precum plaja, lichidul de racire este important pentru o calatorie in siguranta si un consum optim. Totodata, nu uita sa verifici nici lichidul de parbriz. Chiar daca nu este costisitor, e bine sa pastrezi bugetul pentru alte investitii de vacanta.

Actele la control!

Tot din categoria de verificat, fac parte si actele. Fara ele nu poti parasi orasul. Tocmai de aceea, portofelul cu acte trebuie sa fie intotdeauna pregatit si sa includa cel putin urmatoarele hartii: asigurarea, rovinieta, permisiul de conducere, cartea masinii.

Nu recomandam, desi stim foarte bine ca este o practica frecventa ca actele sa fie tinute chiar in automobil. In cazul in care acesta este furat, se poate intampla fara sa ramai fara dovada ca iti apartine.

Tocmai de aceea, ele trebuie asezate intr-un loc sigur. De asemenea, nu ignora variantele PDF ale anumitor documente precum cartea masinii. Nu se stie niciodata cand iti poate fi de folos.

De facut plinul – clar

In functie de cat de plimbaret/reata iti propui sa fii in aceasta vacanta, trebuie sa te opresti la benzinarie, inainte de a pleca la drum.

Incepe cu un rezervor plin si pune ceva bani deoparte si pentru urmatoarele opriri. Poate de aceasta data o sa fii mai spontan si s-ar putea sa te abati spre alte detinatii tentante.

Nu uita sa speli masina!

In ultimul rand, desi va suna putin bizar, recomandam sa inchei ritualul de pregatire al masinii pentru vacanta cu o baie buna. Iar daca tu mergi la salonul de infrumusetare pentru a te tunde sau a-ti pregati manichiura de sezon, si masina ta merita sa fie curata.

Pe langa asta, murdaria aduce o greutate suplimentara masinii. Si, implicit, un consum de combustibil mai crescut.

Acestea fiind zise, nu ne ramane decat sa-ti uram un concediu placut! Sa te feresti de zonele cu aglomeratie si sa te bucuri de liniste si relaxare.

Daca masina este pregatita, tocmai ai taiat de pe lista una dintre grijele frecvente!