Începând cu luna iunie 2021, Dacia scrie un nou capitol în istoria brand-ului, lansând noua identitate vizuală Dacia pentru o marcă modernă, mai digitală. Noul logotip și noua emblemă Dacia exprimă robustețe, simplitate, dar și spirit contemporan. În plus, Dacia adoptă culoarea verde kaki, o nuanță ce evocă apropierea de natură. Denis Le Vot, Director General, spune despre marca Dacia că „redefinește permanent esențialul în industria auto și face ca «accesibil» să rimeze cu «atrăgător»”.

Modificările vor începe să fie vizibile începând din iunie 2021, inițial pe canalele de comunicare ale companiei (online, publicitate, broșuri). Din prima parte a anului 2022, noua identitate de marcă va fi treptat afișată de showroom-urile Dacia. În ceea ce privește gama de modele, aceasta va primi noul logotip și noua emblemă în cursul semestrului al doilea din 2022.

Noua identitate vizuală Dacia

Noul logotip și noua emblemă sunt minimaliste, simple și lizibile. Ele exprimă soliditatea vehiculelor Dacia, partenere de drum pentru milioane de clienți.

Logotipul, elementul central al noii identități vizuale, inspiră robustețe și stabilitate de la prima vedere. Desenul literelor este în mod voit minimalist – litera „D” este un „C” inversat – exprimând vizual atât simplitatea cât și ingeniozitatea specifice mărcii. Aspectul geometric al logotipului creează impresia că succesiunea de litere care îl compun se află într-o mișcare specifică unui angrenaj mecanic.

Noua identitate vizuala Dacia - logotip

Noua identitate vizuală Dacia – logotip

La rândul său, emblema este constituită din literele „D” și „C” unite asemenea componentelor unui lanț, exprimând astfel soliditate și legătură. Noua emblemă va permite identificarea cu ușurință a mărcii, chiar de la distanță.

Noua identitate vizuala Dacia - emblema

Noua identitate vizuală Dacia – emblema

Verde kaki – noua culoare Dacia

Noua identitate vizuală presupune modificări și la paleta de culori. Aceasta va avea în centru nuanța verde-kaki, ce evocă apropierea de natură. În plus, gama va fi completată de o serie de culori secundare:

– trei culori din sfera „terestru-mineral” – Kaki închis, culoarea teracotei și nuanța nisipului

– două culori contrastante – un portocaliu și un verde intens.

 

Dacă doriți să achiziționați un automobil, puteți afla mai multe despre gama Dacia.