La mijlocul lunii septembrie, Dacia a prezentat noul său concept car: Manifesto. Acest SUV decapotabil ultra-compact, menit să ajute pasagerii să se conecteze cu natura, pune accent pe agilitate și mai puțin pe viteză. Deși Dacia Manifesto nu va fi disponibil pentru vânzare, acesta include toate inovațiile producătorului. E vorba atât de inovațiile existente deja pe unele dintre modele Dacia și care vor fi disponibile în curând pentru toată gama, de cele care urmează să fie lansate, dar și de cele care explorează idei noi, ce vor fi dezvăluite în viitor.

Întruchiparea perfectă a valorilor mărcii Dacia, Manifesto este un vehicul simplu, cu un design robust și eco-smart, ce cultivă spiritul de libertate. Grație calităților sale – tracțiune integrală, gardă mare la sol, roți mari și o caroserie foarte rezistentă -, Manifesto depășește toate obstacolele. Cu acest tip de vehicul poți aproviziona cu ușurință cabanele montane sau ajunge în locuri izolate. Cu Dacia Manifesto, producătorul își reafirmă viziunea privind un vehicul simplu, cool, robust, accesibil și prietenos cu natura.

INOVAȚIILE DACIA

  • YouClip – pentru fixarea echipamentelor esențiale. Un sistem de fixare multifuncțional care permite transportul tuturor echipamentelor preferate în diferite poziții în interiorul autovehiculului.

 

  • Utilizează dispozitivul propriu – folosește aplicațiile favorite în timpul călătoriei. Această funcție elimină necesitatea utilizării unor tehnologii complicate și costisitoare și permite conectarea smartphone-ului propriu pentru accesarea cu ușurință a lumii tale digitale.

 

  • Bateria – o sursă utilă de energie. Dacă ești într-o locație izolată și ai nevoie de o baterie pentru încărcarea dispozitivelor, poți folosi încărcătorul detașabil pentru baterie.

 

  • Mergi mai departe – economie dusă la extrem. Un concept car fără uși, geamuri sau parbriz, în contact direct cu natura.

ECHIPAMENTE PRACTICE:

  • Scaune cu design inteligent – Husele scaunelor pot fi demontate și transformate foarte ușor în saci de dormit.

 

  • Un plafon multifuncțional – Plafonul se rabatează și include bare de pavilion reglabile, care permit transportul bagajelor de tot felul.

 

  • Transport mai ușor al bagajelor – Acest concept car este echipat cu un troliu, care permite manipularea și fixarea echipamentului. De asemenea, este dotat cu un sistem de transformare a părții din spate a prototipului într-o masă sau banc de lucru.

ECO-SMART

Misiunea Dacia este de a dezvolta modele mai ecologice printr-un design modern, simplu și robust. Pentru a explora natura fără a polua, Manifesto are o amprentă de carbon extrem de redusă. Acest concept car ușor și economic lansează și inovații ingenioase, precum Starkle® sau anvelopele fără aer.

  • Reducerea greutății Manifesto – concept car ultra compact cu design minimalist ce permite reducerea consumului de energie.
  • Starkle® – se folosește un material compozit cu până la 20% plastic reciclat la nivelul pieselor vehiculului, fără a afecta durabilitatea, siguranța sau asăectul.
  • Anvelope fără aer – potrivite pentru toate condițiile și suprafețele de deplasare

Citește mai multe aici.