Faptul ca #stamacasa ne ofera timp destul pentru a ne informa si a lua decizia cea mai buna atunci cand vine vorba de masina pe care urmeaza sa o conducem. Asa ca ceea ce urmeaza noi sa facem este sa va oferim cateva informatii despre un model de-a dreptul revolutionar: Dacia Spring – o masina electrica, economica si surprinzatoare.

Pana la urma, fie ca vrem, fie ca nu, automobilul personal devine o parte importanta a vietii noastre. Devine un prieten de nadejde in calatorii si un asistent care ne ajuta sa ne caram bagajele, cumparaturile si alte lucruri importante in viata de zi cu zi. Si vine cu noi peste tot unde avem treaba! De la drumul obisnuit catre serviciu, pana la vizitele pe care le facem parintilor, bunicilor sau copiilor.

Iar Dacia Spring are toate sansele sa se incadreze in profilul unei masini de zi cu zi! Ideala pentru cupluri, familii, dar si pentru cei care pur si simplu vor sa se bucure de multiplele avantaje ale unui autovehicul electric.

Caracteristici demne de mentionat ale noului model

Asa cum se intampla in cazul masinilor Dacia, si modelul Spring isi propune sa fie o masina care ofera mobilitate durabila si accesibila unei largi categorii de soferi. De fapt, aceasta este si filosofia Dacia, cu care ne-am obisnuit inca din cele mai vechi timpuri. Dacia Spring este un model disponibil in 5 usi si 4 locuri, cu motorizare 100% electrica.

Vehiculul este unul spatios, dar in acelasi timp compact. Astfel, prima impresie este cea a unui model simpatic, care se va strecura usor in mediul urban si in parcarile aglomerate. Iar daca ar fi sa ii gasim o asemanare, putem afirma fara sa gresim ca se aproprie de Sandero.

Conform normelor WLTP, Dacia Spring are o autonomie de 200 km, atat in mediul inter, cat si intra urban.

Si asta nu este tot. Pentru cei care vor sa se bucure de calatorii linistite, avem o veste excelenta! Dacia Spring este o masina complet silentioasa. Asa ca pe langa 0 emisii, vorbim in cazul sau si despre un autovehicul care aluneca lin pe strazile din orase. Absenta vibratiilor este un alt argument care sustine caracterul silentios al masinii.

Design Dacia Spring

Acest model a rezultat datorita experientei de peste 10 ani a grupului Renault. Din portofoliul electrizant al grupului mai fac parte: Renault Zoe, Twizy si Kangoo Z.E.

A venit timpul sa vorbim si despre designul acestei masini compacte. Ea va fi disponibila intr-o caroserie gri, cu elemente decorative usor de remarcat, in nuante de portocaliu fluorescent. Masina este dotata cu protectii in partile laterale si scuturi pentru barele din fata si spate.

Iar daca va intrebati de cand veti putea intra in posesia acestei masini, raspunsul este simplu: din 2021. Pana atunci, avem timp suficient sa cugetam la o masina simpatica, economica si proiectata sa nu afecteze negativ mediul inconjurator.

Acestea fiind zise, va dorim tuturor sa va puteti bucura de o astfel de masina. In ceea ce priveste pretul de pornire al modelului Spring, inca nu aveti informatii concrete. Insa, vom realiza un update al acestui articol cand vom beneficia de date oficiale.

In ceea ce priveste speculatiile, se asteapta ca pretul pentru un model Dacia Spring sa porneasca de la 15.000 de Euro.