Nissan Leaf este una din masinile electrice aflate pe val acum in Romania si nu numai. Este cea mai vanduta masina in 9 tari, conform unui top al celor de la Uswitch. Modelul a fost lansat initial in decembrie 2010 in Japonia si Statele Unite, avand un design iesit din comun, insa o autonomie destul de modesta (sub 170km). In 2017 Nissan Leaf a primit un facelift, avand un design mai conventional insa si ceva mai elegant.

Cel mai important lucru este ca autonomia a crescut foarte mult in cei 10 ani de la lansarea primului model. A ajuns aproape la 400km cu o singura incarcare, in regim WLTP. In plus, cei de la Nissan promit o incarcare rapida pe drum, de la 20% la 80% in doar 60 de minute valabil pentru incarcatoarele rapide de tip CHAdeMO.

Nissan Leaf a fost cea mai bine vanduta masina electrica din lume pana la inceputul anului 2020 ( aprox. 500.000 unitati vandute).

Tehnologii Nissan Leaf

Cateva din tehnologiile inovatoare si agresive cu care ataca cei de la Nissan piata sunt:

ProPILOT Park.

Poti uita de parcare si sa lasi aceasta tehnologie sa faca “munca” pentru tine. Ea va prelua controlul asupra coloanei de directie, acceleratiei, franei si transmisiei pentru a ghida in mod autonom masina in parcare.

e-Pedal.

Iti permite sa pornesti, accelerezi sau sa opresti vehiculul folosind o singura pedala, cea de acceleratie. Atunci cand eliberezi complet pedala de acceleratie intervine franarea regenerativa. Astfel, vehiculul va fi oprit complet in mod gradual. Poti folosi pedala de frana clasica doar in situatii care impun o franare (mai) brusca.

ProPILOT.

Este o functie foarte utila in traficul aglomerat si pe drumuri cu o singura banda de circulatie. Te va mentine in centrul acesteia, va accelera, va incetini si iti va arata unghiuri pe care altfel nu le-ai fi reusit sa le vezi.

Vehicle-to-Grid(V2G).

Este o tehnologie ce combina doua modalitati diferite de incarcare. Ea permite automobilului sa fie integrat in mod complet in reteaua de electricitate si sa gestioneze fluxuri de energie regenerabila ce apar in mod neprogramat. Astfel sistemul permite celor ce detin in proprietate un automobil Nissan sa se conecteze la reteaua de electrice si sa contribuie in mod activ. In acest mod ei pot deveni participanti activi pe piata de energie, de unde vor beneficia si de o sursa alternativa de venit.

XStorage.

Este un sistem de stocare a energiei care stocheaza energia in intervalele orare cele mai economice. Controleaza cand si cum este utilizata aceasta energie.

In plus, clientii Nissan Leaf beneficiaza si de o interfata de tip aplicatie smartphone. Aceasta le permite sa monitorizeze statusul de incarcare al masinii, sa gaseasca cea mai apropiata statie de incarcare si sa activeze functiile de pre-incalzire sau pre-climatizare ale automobilului.

Noul model a primit si un afisaj tactil de 7inch imbunatatit. El permite accesul la principalele functii oferite de sistemele audio si de navigatie, statusul de incarcare sau autonomie.

Masina este eligibila in programul Rabla PLUS prin care Guvernul acorda un bonus de aprox. 10.000 de euro (ce se deduce din pretul masinii), fiind valabil pentru persoanele fizice sau juridice care achizitioneaza o masina 100% electrica.

Va asteptam la sediul Redac pentru mai multe detalii legate de cum puteti procura modelul Nissan Leaf prin programul Rabla.