Deja ne pregatim sa ne luam la revedere de la prima luna de toamna. Dar cu toate astea, vremea este inca destul de permisiva. Asa ca weekendurile sunt inca perfecte pentru plimbari luni, pentru relaxare si confort. Si da, niciun anotimp nu-i ca vara, asa ca inainte sa setam pe GPS destinatia dorita, este bine sa facem un control rapid al masinii noastre pentru a fi siguri ca suntem pregatiti pentru tot ce inseamna probleme cu masina toamna.

Probleme cu masina toamna – recomandari de la specialistii Redac

Verificati stergatoarele. Nu este deloc o surpriza faptul ca toamna poate ploua destul de mult si des. Iar daca te indrepti spre o zona montana, probabilitatea sa te intalnesti cu stropii de ploaie este si mai mare. In orice caz, este recomandat ca stergatoarele sa fie schimbate la aproximativ la 10.000 km, atunci cand apare riscul ca acestea sa se fi uzat. Insa, daca probleme apar mai devreme, ele pot fi schimbate si mai devreme.

Cum ne dam seama ca stergatoarele trebuie schimbate? Incercam sa ne dam seama daca acestea lasa urme pe parbriz.

In ce stadiu se afla becurile optice? Codul Rutier spune ca se pot primi amenzi destul de usturatoare daca becurile nu sunt pornite. Iar daca nu sunt bine curatate, acestea isi pierd din eficienta. Asa ca de cele mai multe ori, ele trebuie sterse de praf.

Studiile arata ca blocurile optice curata pot observa pietonii de la o distanta de 54-55 m. Insa distanta se micsoreaza cu cel putin 2 m, daca acestea sunt murdare.

Nu uitati sa folositi farurile de ceata. Toamna este sezonul in care ceata incepe sa-si faca aparitia in mod constant. Iar cea mai buna recomandare pentru a evita cele mai frecvente probleme cu masina toamna este sa circulati prudent si sa nu uitati sa folositi farurile de ceata atunci cand este cazul.

Verficati sistemul de incalzire. Pentru un confort sporit in interiorul automobilului este recomandat sa fie porniti sistemul de incalzire, chiar daca din punct de vedere calendaristic este toamna. Astfel, sistemul de dezaburire este si el important pentru a nu

Cand ati schimbat ultima data filtrul de ulei si de aer? Nu va mai amintiti exact? Nicio problema. Daca uleiul este murdar, este clar ca el ar trebui inlocuit. O verificare atenta trebuie efectuata si pentru filtrul de aer.

Ridicati capota. Nu trebuie sa fie toamna, iarna, primavara sau vara ca sa aruncati o privire sub capota masinii. Trebuie doar

Cat de bine functioneaza bateria? Am adus in discutie bateria masinii pentru ca atunci cand vremea este rece, bateria trebuie pe deplin incarcata, astfel incat autoturismul tau sa nu intampine probleme la pornire.