Daca intr-un articol mai vechi de pe blogul nostru va povesteam despre primavara si ale sale batai de cap pe care le aduce soferilor, in acest articol specialistii din serviceul Redac va aduc cateva informatii despre problemele care pot aparea in timpul verii. Si desi majoritatea oamenilor sunt adevarati sustinatori ai acestui anotimp fierbinte, considerat adesea ideal pentru vacante si concedii, iata care sunt aspectele de catre trebuie sa aveti grija inainte de a porni la drum. Iata, deci o lista cu probleme cu masina vara.

Probleme cu masina vara: Un aer conditionat care nu functioneaza corespunzator

Verificarea aerului conditionat trebuia sa se realizeze la inceputul acestui anotimp fierbinte, din motive de confort. Insa, daca nu ai apucat sa te ocupi de acest aspect, pe masura ce temperaturile au devenit mai mari, suntem siguri ca si problema a devenit tot mai deranjanta.

Asa ca mergi intr-un service de incredere si rezolva acest detaliu care suntem siguri ca te scoate din minti. Acesta poate fi determinat de un nivel scazut de freon sau de o temperatura care nu este suficient de mica. Totodata, se poate intampla ca sistemul de aer conditionat sa nu fie curatat. Filtrul de polen (sau de carbon), trebuie schimbat destul de des, deoarece se poate imbacsi usor. De regula, specialistii recomanda ca acest lucru sa se realizeze cam odata la 15 000 km.

Trebuie tinut cont de faptul ca aerul conditionat este, totodata, cel responsabil cu dezaburirea.

Un sistem de franare defectuos

In categoria probleme cu masina vara, intalnim si sistemul de franare. Iar partea cea mai dificila rezulta din faptul ca foarte multi soferi nu isi dau seama de acest lucru. Carosabilul fiind uscat, este oarecum dificil sa detectezi o franarea subreda, mai ales in oras, unde se circula cu vitema mai redusa. Iar dovada suprema a modului de functionare a sistemului de franare este atunci cand ploua.

Pentru a fi sigur insa ca lucrurile merg bine, o idee buna este sa duci masina in service pentru verificare deindata ce suspectezi orice defectiune. Si nu conteaza ca aceasta este una aparent minora.

Un alt indicator al unui sistem de franare defectuos este faptul ca acesta aceasta produce un zgomot deranjant.

Supraincalzirea motorului

Este o problema foarte frecventa in randul automobilelor. Iar aceasta are legatura cu sistemul de racire. El este cel care determina o supraincingere a motorului si odata cu acest lucru o serie de defectiuni serioase la nivelul masinii.

Bateria afectata si ea de incalzire

Din cauza temperaturilor ridicate, bateria masinii se poate incinge foarte tare. Aceasta reprezinta una dintre cele mai comune probleme ale masinii pe timp de vara si trebuie remediata rapida. Reprezentantii serviceului nostru recomanda parcarea la umbra a masinii.

Si daca tot este perioada concediilor, recomandam soferilor sa fie foarte atenti pe unde circula. Daca drumurile nu sunt corespunzator amenajate, pot aparea alte probleme. De exemplu, armotizoarele sunt afectate de gropi. Daca drumul este plin de pietre, acestea pot sari si pot afecta caroseria masinii si geamurile masinii.