Daca tot suntem sustinatorii masinilor 100% electrice (emisii CO2 0 g/km), datorita consecintelor benefice pe care le au asupra mediului inconjurator, ne dorim sa vorbim putin despre una dintre vedetele noastre, pe care aveti placerea de a o cunoaste mai bine la #testdrive: Renault Zoe, disponibila intr-o noua varianta.

Avantajele noului model Renault Zoe

Autonomie crescuta: pana la 395 kWh, datorita unei baterii cu capacitate mai mare, care este confectionata tot din litiu-ion, dar se dovedeste mai densa decat bateriile anterioare.
Aceasta masina vine cu un design modern si dinamic. Aceasta include linii indraznete si o tehnologie care permite o mobilitate urbana ridicata.

In ceea ce priveste paleta de culori, Renault Zoe este disponibila in Romania in urmatoarele variante:

• Blanc Glacier
• Bleu Foudre
• Bleu Celadon
• Blanc Quartz
• Rouge Flamme
• Violet Blueberry
• Gri Highland
• Gris Titanium
• Noir Etoile

Alte aspecte legate de designul masinii electrice Renault Zoe

Iar pentru cei care se declara 100% sustinatori pentru mediul inconjurator, recomandarea noastra Renault Zoe include tapiterie textila. Ea este realizata din materiale reciclate 100%. De asemenea, exista si optiunea de a alege tapiterie din piele Riviera.

Renault Zoe - tapiterie textila

Renault Zoe – tapiterie textila

Si pentru ca tot suntem la capitolul design si confort, va precizam ca acest model are si optiunea de volan incalzit sau imbracat in piele (versiunea de iarna).

Pentru cei care au nevoie de asistenta la parcare sau care pur si simplu isi doresc sa faca din acest aspect unul mai usor de realizat, o recomandare buna este optarea pentru functia hands-free parking. Ea include o serie de senzori performanti situati lateral, in fata si in spate si ei au rolul de a asista parcarea chiar si in zonele mai inguste. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca acestuia i se adauga sistemul de asistenta pentru unghi mort.

In ceea ce priveste viteza de incarcare, si ea o preocupare pentru foarte multe persoane care si-ar dori o masina 100% electrica, Renault Zoe propune si de aceasta data o solutie optima: in doar 30 de minute, masina este incarcata in proportie de 50% prin optiunea incarcare rapida.

La toate acestea se adauga si un sistem de navigatie tactil cu ecran generos de 9,3” pentru a putea vedea comenzile. Afisajul este de tip portret.

Ecran tactil Renault Zoe

Ecran tactil Renault Zoe

Cruise Controlul si limitatorul de viteza sunt si ele prezente in cazul acestui automobil 100% electric si isi dovedesc eficienta in cazul calatoriilor cu drum lung.

Printre dotarile moderne pe care le ofera Renault Zoe, amintim si sistemul de monitorizare a presiunii din pneuri.

Farurile prezinta o iluminare buna de tip Full LED si o semnatura luminoasa C-Shape. Astfel, soferii nu trebuie sa isi faca griji atunci cand se lasa intunericul si sunt nevoiti sa continue sa conduca.