La final de an, tragem linie si vedem ce am facut bine si ce nu. Cautam sa facem planuri si sa invatam din greseli. Este un comportament firesc, avand in vedere faptul ca, stiti cum se tot spune in popor: „Omul cant traieste, invata”. Asa ca ne-am propus si noi sa va sugeram o lista de rezolutii 2020 pentru masina voastra. Speram sa le indepliniti cu succes si sa aveti parte de un an fara incidente.

Rezolutii 2020  pentru masina voastra

  1. Revizie tehnica

Si nu, nu ne referim al ITP. Daca sa zicem ca de ITP ati scapa deja in 2019, recomandarea specialistilor din service-ul Redac este sa faceti o lista cu probleme tehnice ale masinii voastre.

Daca masina este noua, cu siguranta nu aveti prea multe de pus pe hartie. Sau in lista virtuala.

Insa, daca este mai veche, e cumva firesc sa se mai strice cate ceva. La fel ca organismul uman, masina oboseste. Este un sistem care se defecteaza in timp, mai ales din cauza factorilor de mediu: strazi care lasa de dorit, autostrazi lipsa, trafic ingreunat… ati prins voi ideea. Si puteti considera aceasta verificare personala ca un set de analize de rutina. Cum spune medicul: „mai bine sa previi, decat sa tratezi”.

Asa ca o revizie personala va poate scuti de multe probleme in 2020. Sa zicem ca un geam nu se mai inchide bine. Sau este foarte greu de coborat. Intr-adevar, este o problema minora. Insa, in timp poate deveni cu adevarat deranjanta. Asa ca mai bine o rezolvati, cu costuri redus.

Plus ca atunci cand nu „doare asa rau”, o problema poate fi mai bine rezolvata. Va alegeti atent specialistii auto, in loc sa dati iama in cel mai apropiat service de cartier. Puteti sa va calculati bugetul, astfel incat costurile sa nu va afecteze.

  1. O scurta lista de investitii

Dincolo de verificari tehnice si preventie, nu ar fi rau ca in 2020, sa va „rasfatati” automobilul cu cateva dotari.

De exemplu, puteti schimba becurile de la faruri, astfel incat sa fie suficient de puternice cand plecati la drum. Poate este timpul sa va protejati bancheta si scaunele din fata cu niste huse noi, adaptate stilului vostru si in acelasi timp practice.

Dar ce ziceti si de antigelul ala? Iarna e lunga si trebuie sa va feriti automobilul de inghet. Daca deocamdata am fost feriti de zapada si polei, nu putem stii ce aduce 2020.

  1. Curatenie in masina

Nu-i asa ca spalatul masinii voastre a fost o problema in 2019? Atunci, pe lista de rezolutii 2020, puteti nota sa o rezolvati.

Si incepeti cu urmatoarea propunere: sa va pastrati masina mai ordonata. Asta inseamna ca trebuie sa aveti grija la gunoaie.

Specialistii au realizat de curand un studiu si, ghici ce? Unele persoane, indiferent daca sunt femei sau barbati isi transforma, vrand-nevrand, masina intr-o pubela de gunoi.

Paharele de cafea din plastic sau carton, pungile de patiserie sau fast-food, resturile de scrum de tigara… sunt doar cateva dintre rezidurile pe care masina voastra le inghite an de an. Covorasele de sub picioare se uzeaza si se murdaresc si ele… nici parbrizul nu este cel mai curat loc.

Asa ca incepeti 2020 cu mai multe vizite la spalatorie. Sau cu un aspirator de masina care sa va ajute sa o curatati chiar voi! Este mai simplu, mai economic, mai eficient.

  1. Mai multa atentie in trafic

Gata cu nervi si stresul in trafic! De ce sa va imbolnaviti vazand cat de aiurea se circula pe strazile patriei? Mai bine, adoptati o atitudine zen, cu accent pe un comportament preventiv.

Va dorim, asadar, sa incheiati 2020 fara nicio amenda. Nu parcati in locurile interzise si nu uitati sa achitati parcarile. Dati prioritate, ori de cate ori este cazul, si cautati sa plecati mai devreme de acasa pentru a nu goni in disperare pe strazi!

Acestea fiind zise, speram sa indepliniti macar o parte dintre ceea ce noi am numit Rezolutii 2020 pentru masina. Si sa auzim de bine!

Daca vreti, puteti include pe lista si schimbarea automobilului. In loc sa cheltuiti bani pentru o masina veche, mai bine platiti o rata pentru una noua.