Motivele pentru care motorul unei masini nu porneste sunt atat de variate, incat de invitam sa iei loc (daca nu o faci deja) si sa incercam impreuna sa ne dam seama care ar putea fi problema. Desigur, un simplu articol de pe blogul nostru, indiferent cat de mult ne-ar placea, nu poate solutiona problema. Si nici nu o poate diagnostica, insa te poate ajuta sa-ti faci o idee despre ce este vorba. Asa ca indiferent cat de mult ne-am amagi, cea mai buna solutie ramane o vizita la un service auto.

Ce trebuie sa stii inainte de a ajunge la un service auto despre motorul tau

  1. Nu esti singura persoana careia i se intampla acest lucru. Si la fel ca in cazul unui diagnostic legat de starea medicala a unui om, nu te poti pripi cu o concluzie. Investigheaza si nu te impacienta. Doar un specialist iti va spune exact ce se intampla cu masina ta.
  2. Bateria s-ar putea sa fie cea care iti pune probleme. O baterie descarcata este un motiv de ingrijioare pentru orice sofer. Iar asta pentru ca ea se poate descarca. Si nu te gandi ca este doar problema masinilor la mana a doua care ajung intr-un service auto din cauza bateriei.

Solutie pentru bateria descarcata:

Cea mai frecventa solutie este sa rogi pe cineva sa impinga masina. Insa, aceasta recomandare este valabila pentru masinile care includ cutie manuala de viteze. In timp ce se intampla acest lucru, tu trebuie sa introduci cheia in contact, astfel incat sa dai curent dispozitivelor. Scopul este sa se produca o scanteie pentru a reporni motorul.

  1. Volan blocat.

Cand ai o masina noua sau cand esti incepator, se poate intampla ca volanul sa se blocheze. Astfel, unul dintre motivele pentru care masina nu porneste poate fi un volan blocat. Insa, daca rotesti usor de el si pui cheia in contact, s-ar putea ca masina ta sa o ia din loc. Nu brusca volanul si nici nu pune presiune pe cheia din contact.

  1. Problemele cu carburantul anunta o vizita la cea mai apropiata benzinarie

Este o cauza destul de banala, ai putea spune. Insa, din cauza stilului de viata aglomerat si a faptului ca suntem mereu in graba, s-ar putea sa uitam sa alimentam. Si odata cu acest lucru, masina ne poate lasa balta, fix cand avem nevoie mai mare de ea.

  1. Defectiune de contact

O defectiune de contact poate fi motivul pentru care masina ta nu porneste. Intr-adevar, nu putem spune ca aceste defectiuni sunt frecvente, insa nici imposibile. Si singura solutie ramasa in acest caz este sa chemi reprezentanta pentru a te tracta la service.

Un gand de incheiere

O recomandare buna pe care putem sa v-o putem oferi este sa incercati sa o luati prin eliminare. Testati toate variantele de mai sus, inainte de a chema o firma de tractari sau de a merge la serviceul auto. Speram ca sfaturile noastre sa va fie de folos si sa va ajute sa identificati problema.