Dupa cum stii deja, chiar si in aceste conditii de izolare, in care este recomandat sa ne petrecem timpul acasa si sa reducem pe cat posibil contactul social, avem voie, totusi, sa mergem cu masina in service. Iar asta pentru ca acest tip de situatie este una care satisface o nevoie de baza. Si desi multe persoane ne-au spus ca au incercat sa profite de timpul liber pentru a „mesteri” singuri cate ceva, atunci cand vine vorba de masina, sunt unele aspecte care vrei-nu vrei, te depasec. Asa ca am decis sa povestim si noi pe blog despre problemele pe care e mai bine sa le rezolvi la un service auto Craiova.

Si ne referim aici la o echipa de incredere, formata din profesionisti.

Service auto Craiova – avantaje

O sa spunem pe scurt, doar atat:

Tu duci masina in service, expertii se ocupa de repararea sau verificarea ei temeinica.

Probleme frecvente care te aduc intr-un service auto Craiova

Inlocuirea catalizatorului

Cele mai frecvente simptome care arata ca ai nevoie sa mergi in service pentru a inlocui catalizatorul sunt: motorul care isi pierde din putere (simti cum „moare incet”), autovehiculul care are dficultati de pornire sau faptul ca apare in bord martorul „check engine”.

Este adevarat ca sunt si cazuri in care acesta are nevoie doar de o curatare. Insa, daca vrei sa nu pierzi timpul degeaba, cel mai bine ar fi sa mergi la un service de incredere.

Probleme cu capacul de combustibil

Recunosti aceasta problema printr-un miros puternic de benzina sau motorina, care ajunge pana in interiorul automobilului. De asemenea, martorul din bord cu mesajul „check engine” te anunta ca e timpul sa iei masuri. Ba mai mult, odata cu aprinderea martorului, iti dai seama si de ce eficienta combustibilului tau era atat de scazuta.

Necesitatea inlocuirii senzorului de oxigen

Si el se manisfesta prin scaderea eficientei combustibilului. Ba mai mult, cand vine vorba de o asemenea problema, se intampla sa auzi un sunet neobisnuit care vine dinspre motor. Odata cu acest lucru, accelaratia sacadeaza si ea grav.

Iar daca vrei sa stii care este solutia, expertii din service iti pot spune ca ai nevoie de o curatare a senzorului de oxigen, acesta fiind afectat de carbon.

Inlocuirea bujiilor

Printre cei care apeleaza la service auto Craiova se numara si cei care intampina dificultati la pornirea motorului, din cauza bujiilor.

Astfel, reperarea lor este o solutie adesea folosita si considerata de ctre expertii in domeniu chiar „clasica”. Tot ea solutioneaza si alte simptome frecvente precum eficienta scazuta a combustibilului sau accelarea destul de slabita, care te scot din sarite, ori de cate ori pornesti masina.

Inlocuirea bobinei de aprindere

Un motor care tremura, care produce zgomot sau care da rateuri –  toate acestea sunt semne ca apar pierderi de putere ce ar putea fi cauzate de problemele care apar la bobina de aprindere.

Odata cu aceste simptome, poate aparea si martorul „Check engine”. Asa ca nu este deloc de glumit. Ba mai mult, in cazul masinilor care au o singura bobina de aprindere, se poate intampla ca acestea sa nu porneasca deloc, daca aceasta s-a defectat.

O atentie sporita trebuie acordata faptului ca bobinele pot esua si din cauza faptului ca masina este destul de uzata.

Problema cu garnitura galeriei de admisie

Este genul de problema care se manifesta prin supraincalzirea motorului. Tot ea declanseaza si scurgerea lichidului de racire si afecteaza economia de combustibil (care, practic, nu mai exista).

Odata cu aceste lucruri, motorul incepe sa dea rateuri, iar soferul sa remarce probleme de pornire.

De retinut! 

Galeria de admisie este pozitionata deasupra motorului.

Ea este tinuta in loc de catre garnitura, creand astfel un sistem care are rolul de a asigura directionarea amestecului dintre aer si gaz catre cilindri.

Tot ea este cea care transporta lichidul de racire catre capatele acestor cilindri. Asa ca are un rol deosebit de important si reprezinta genul de problema la care este bine sa nu te amesteci daca nu ai cunostinte tehnice.

Ce se intampla daca incerci sa rezolvi aceste probleme pe cont propriu? 

Daca incerci sa rezolvi aceste probleme pe cont propriu, s-ar putea sa ai parte de investitii mai mari, decat daca mergi intr-un service autorizat.

Iar daca alegi o lucrare al unui meserias la intamplare, pe care nu-l cunosti, s-ar putea si ca rezultatul sa nu fie de incredere.

Desigur, in aceste vremuri de criza, in care s-ar putea sa nu vrei sa iesi din casa, noi cei de la #Redac venim in intampinarea clientilor nostri cu un nou concept de serviciu: Pick-up Car.

Cum functioneaza?

Tu stai acasa, iar noi venim la tine!

Oferta de service, pe langa revizii si reparatii, include preluarea, transportul, dezinfectarea si livrarea automobilului tau de la si catre domiciliu. 🚗

Astfel, tu poti sta linistit acasa, iar noi ne ocupam de toate!

📌 In Craiova, preluarea, transportul, dezinfectarea si livrarea sunt GRATUITE!

Pentru programari, ne auzim la:

☎ 0751100388; 0733693802 – pentru autoturisme marca Dacia
☎ 0751100387; 0733693801 – pentru autoturisme marca Renault si Nissan
☎ 0720700592 – pentru autoturisme indiferent de marca

Plata se poate efectua cu cardul (online) sau cash!

*Pentru a minimiza factorii de risc, incurajam plata online!