Iarna reprezinta perioada in care masina ta este cea mai solicitata. Iar orice greseala pe care o faci se poate dovedi deosebit de costisitoare. Pentru a ne asigura ca tu nu te numeri printre cei care nu se vor confrunta cu astfel de probleme de sezon, ti-am pregatit o serie de sfaturi pe care te rugam sa le iei in considerare. Mai jos gasesti un ghid scurt cu sfaturi pentru ingrijirea masinii iarna.

Sfaturi pentru ingrijirea masinii iarna – regula 1. Rezervorul trebuie sa fie mereu plin sau aproape plin. Indiferent cat de scurta este calatoria in care urmeaza sa pleci, este important ca rezervorul tau sa fie plin sau aproape plin pentru a nu exista niciun fel de probleme. Tine cont de faptul ca orice activitate devine mai intensa in sezonul rece, asa ca este nevoie sa ai mereu masina pregatita.

Sfaturi pentru ingrijirea masinii iarna – regula 2. Atentie de unde alegem sa alimentam. Statiile de carburanti trebuie sa fie unele frecventate de alti soferi, astfel incat sa nu ne trezim cu surprinze neplacute din partea unor distribuitori care aleg sa adauge apa in combustibilul respectiv.

Sfaturi pentru ingrijirea masinii iarna – regula 3. Lichidul de spalare a parbrizului este si un alt detaliu care devine deosebit de important iarna. Iar asta datorita faptului ca el ajuta la mentinerea curata a parbrizului, conferind vizibilitatea necesara.

Iar daca se intampla ca in supermaketuri sa vedeti lichide de parbriz care promit ca rezista pana la -30 de grade Celsius, iar unele dintre ele sa aiba un pret foarte mic, sfatul nostru este sa le ocoliti pe cele ieftine si sa va orientati catre cele mai scumpe. In felul acesta va veti putea proteja de inghet. Un lichid de calitate indoielnica ajunge sa inghete pe conducte, iar acest lucru face ca el sa blocheze duzele de la sistemul de spalare al parbrizului, fapt care se va dovedi foarte costisitor pentru posesorul auto.

Sfaturi pentru ingrijirea masinii iarna – regula 4. Dezghetarea corecta a masinii. Nu am sustinut niciodata ideea de folosirea a racletor, din cauza ca ele pot zgaria usor vopseaua si geamurile. Insa, cea mai eficienta metoda de dezghet este aceea care presupune urmatorii pasi: se porneste motorul, cu instalatia de ventilatie pornita la maximum. Se da drumul apoi la aerul conditionat, chiar daca aveati impresia ca el se foloseste doar vara. Rolul aerului este acela de a reduce umiditatea din interiorul masinii. Dupa ce gheata incepe sa se topeasca usor, motorul se opreste si abia atunci se incepe curatarea masinii.

Sfaturi pentru ingrijirea masinii iarna – regula 5. Pe langa faptul ca toti suferii sunt sfatuiti sa adopte o conduita preventiva inainte de a pleca la drum pe timp de iarna, este important ca acestia sa verifice masina inainte de a incepe calatoria. De exemplu, luminile trebuie verificate, astfel incat sa nu apara incidente care sa puna in pericol circulatia. Ba mai mult, este recomandat ca soferii sa aiba in portbagaj becuri de rezerva, adecvate automobilului.